Kурс по шах за начинаещи

Kурс по шах за начинаещи

Kурс по шах за начинаещи. Ето какво трябва да научите от първоначалния урок по шах за начинаещи:

  • Научете всички правила на играта, включително специални движения
  • Разберете важни методи за мат
  • Научете за откриването, средната игра и ендшпила
  • Овладейте основните тактики и стратегии
  • И колкото може повече от тайните на шаха

Kурс по шах за начинаещи

По-долу е кратко описание на основните знания, които трябва да придобиете от уроците по за начинаещи. Уроците са представени по лесен за разбиране начин. (Това също е идеална възможност за вашето семейство да научи играта).

Урок 1 – Как работи играта на шах

Първият урок в този курс по шах е предназначен за всеки, който не знае нищо или много малко за играта шах. Ще научите имената на всички фигури, как да опаковате шахматната дъска, как се движат фигурите и какво трябва да направите, за да спечелите партия шах. След като усвоите този урок, ще можете да играете основна игра на шах.

Урок 2 – Как да правим добри обмени

Всяка от шахматните фигури има своите силни и слаби страни. Затова и парчетата имат различна стойност. Тъй като шахматните фигури ще се разменят в различни моменти от играта, важно е да разберете стойността на всяка фигура. Познаването на стойността ще ви помогне да вземате информирани решения и да разберете по-добре стратегиите за печалба.

Урок 3 – Как да матирате царя на опонента си

Научаването на ходовете на всички фигури е едно нещо, но начинаещият шахматист бързо ще открие, че действителното матиране на царя на противника е изненадващо трудна задача. Всъщност, без няколко насоки как да матирате опонента си, това ще бъде почти невъзможно да се постигне. В този урок ще научите няколко основни модела на мат, които ще ви позволят да изпълните мат на царя на опонента си.

Урок 4 – Специални движения и други правила, които трябва да знаете

Докато стигнете до този урок, вече ще знаете всички основни правила и движения, но има няколко специални движения и правила, които трябва да знаете. Някои от тези ходове и правила често са неразбрани от онези, които никога не са научили официалните правила на играта. Овладяването на този урок ще ви даде увереност в знанията ви за правилните правила на играта, включително всички специални движения и много от по-малко известните правила.

Към началото