цифрова брава

Какво трябва да знаете, преди да закупите цифрова брава за вратата

Цифрова брава за вашата врата

Цифрова брава? На пазара се предлагат толкова много различни видове кодирани брави за врати, че понякога е трудно да разберете кой е най-подходящ за вашето приложение. Цифровите брави на вратите са или механични, или електронни. Основна механична ключалка на вратата с бутон може да ви излезе много скъпо. Докато цифровата електронна брава от последно поколение ще ви струва струва няколко стотин лева.

Преди да закупите цифрова ключалка на вратата без ключ, си струва да проучите къде и как ще се използва и какви функции искате да има. За да улесним процеса на подбор, измислихме списък с 8 въпроса, които трябва да си зададете, преди да купите ключалки с кодова клавиатура:

Колко често ще се използва ключалката? За употреба с голям или малък обем?

Това е особено важно, защото ако очаквате високо ниво на трафик през вратата по всяко време на деня, ще ви е необходима много по-здрава ключалка от тази, която ще се използва само от време на време. Ключалката за вътрешна или външна врата ли е? Ако ключалката е за външна врата, тогава отново трябва да е по-здрава от цифровата брава, предназначена за вътрешна употреба.

От какво е направена вратата? Дърво, алуминий или стъкло?

Ще ви трябва ключалка, подходяща за материала на вратата. Имате ли нужда от клавиатура от двете страни на вратата? Това съоръжение е полезно, когато искате да ограничите достъпа както отвън, така и отвътре. Имате ли нужда от съоръжение за „задържане отворено“? Това позволява ключалката да остане отворена за неограничен достъп, без да се налага да въвеждате кода и е полезно, ако имате нужда влизане през деня без идентификация.

Какво покритие ви е необходимо?

Неръждаема стомана или полиран месинг? Колко често ще трябва да променяте кода? За брави в обществени зони препоръчваме да променяте редовно кода за достъп. Много по-лесно е да прекодирате електронна цифрова ключалка, тъй като не е нужно да я махате от вратата, за да промените кода за достъп.

Искате ли вратата да се заключва автоматично, когато е затворена? Ако е така, тогава ще ви е необходима цифрова ключалка с пружинно закрепване. Изисквате ли достъп с ключ?

Това е известно като комбинирана ключалка, при която можете да отключите вратата, като използвате кода за достъп на клавиатурата или като използвате функцията за заместване на клавиша. Тази функция е полезна, ако имате служители, които трябва да имат достъп до всяка цифрова ключалка на вратата в сградата с един ключ.

Към началото