Ръководство за начинаещи за оптимизация за търсачки (SEO)

Ръководство за начинаещи за оптимизация за търсачки (SEO)- на кого е нужно и трябва ли ви SEO експерт

Ръководство за начинаещи за оптимизация за търсачки (SEO)

Ръководство за начинаещи за оптимизация за търсачки (SEO). Ако притежавате, управлявате, осигурявате приходи или популяризирате онлайн съдържание чрез Google Търсене, това ръководство е предназначено за вас. Може да сте собственик на разрастващ се и процъфтяващ бизнес, собственик на уебсайт на дузина сайтове. SEO специалист в уеб агенция или DIY SEO експерт, запален по механиката на Търсене: това ръководство е предназначено за вас. Ако се интересувате от пълен преглед на основите на SEO според нашите най-добри практики, вие наистина сте на правилното място. Това ръководство няма да предоставя никакви тайни, които автоматично ще класират сайта ви на първо място в Google (извинете!). Но спазването на най-добрите практики ще се улесни за търсачките да обхождат, индексират и разбират съдържанието ви.

Оптимизацията за търсачки (SEO) често е свързана с извършване на малки модификации на части от вашия уебсайт. Когато се разглеждат поотделно, тези промени може да изглеждат като допълнителни подобрения, но когато се комбинират с други оптимизации. Те могат да имат осезаемо въздействие върху потребителския опит и ефективността на вашия сайт в резултатите от органичното търсене. Вероятно вече сте запознати с много от темите в това ръководство, защото те са основни съставки за всяка уеб страница, но може да не се възползвате максимално от тях.

Трябва да изградите уебсайт в полза на вашите потребители и всяка оптимизация трябва да бъде насочена към подобряване на потребителското изживяване. Един от тези потребители е търсачката, която помага на другите потребители да открият вашето съдържание. SEO е да помогне на търсачките да разберат и представят съдържанието. Вашият сайт може да е по-малък или по-голям и да предлага значително различно съдържание, но темите за оптимизация в едно ръководство трябва да се отнасят за сайтове от всякакъв размер и тип.

Имате ли нужда от SEO експерт?

Експерт по SEO е някой, обучен да подобри видимостта ви в търсачките. Следвайки едно ръководство, трябва да научите достатъчно, за да сте на път към оптимизиран сайт. В допълнение към това, може да помислите за наемане на SEO специалист, който може да ви помогне да проверите страниците си.

Вземането на решение за наемане на SEO е голямо решение, което потенциално може да подобри вашия сайт и да спести време. Не забравяйте да проучите потенциалните предимства на наемането на SEO, както и вредите, които един безотговорен SEO може да причини на вашия сайт. Много SEO и други агенции и консултанти предоставят полезни услуги за собствениците на уебсайтове, включително:

Преглед на съдържанието или структурата на вашия сайт

Технически съвети за разработване на уебсайт: например хостинг, пренасочвания, страници с грешки, използване на JavaScript

Разработка на съдържание

Управление на онлайн кампании за развитие на бизнеса

Изследване на ключови думи

SEO обучение

Експертиза в конкретни пазари и географии

Преди да започнете да търсите SEO, е чудесна идея да станете образован потребител и да се запознаете с начина, по който работят търсачките

Как да наемете SEO

Ако мислите за наемане на SEO, колкото по-рано, толкова по-добре. Чудесно време за наемане е, когато обмисляте редизайн на сайта или планирате да стартирате нов сайт. По този начин вие и вашата SEO можете да гарантирате, че вашият сайт е проектиран да бъде удобен за търсачките отдолу нагоре. Доброто SEO обаче може да помогне и за подобряване на съществуващ сайт.

Към началото