Първа стъпка от подготовката на банят за къртене

Първа стъпка от подготовката на банят за къртене. Как да изкъртите баня от горе до долу Ще Ви кажем как да изкъртите банята си до четири стени, за да можете да я построите обратно, както искате. Остарелите плочки Ви дразнят? Искате ли да замените ваната си за елегантен отворен душ? Преди да получите банята, която искате, трябва да се отървете от тази, която имате.

Първа стъпка от подготовката на банят за къртене

Ако наемате професионалист, който да се заеме с реконструкцията, превръщането на разрушаването на вашата баня в работа „направи си сам“ е чудесен начин да спестите малко пари от бюджета на проекта си. Това е напрегната работа, но не изисква специални умения. Повечето собственици на жилища могат да го постигнат с помощта на прости инструменти, които вероятно вече притежавате.

Подгответе банята за къртене

Въпреки че къртенето на банята е проект, който е по силите на всеки домашен майстор, това е голямо начинание. За да се подготвите за успех в дългосрочен план, ще искате да отметнете няколко подготвителни елемента, преди да започнете да разкъсвате нещата. От инструментите, от които се нуждаете, до изключването на помощните програми, ние ще ви помогнем.

Съберете вашите инструменти

Въпреки че има няколко артикула, които може да се наложи да наемете от местната железария, повечето инструменти за разрушаване на баня, консумативи и предпазни средства могат да бъдат намерени в стандартен комплект инструменти.

Изчистете малките неща

Почистете напълно вашата суета, шкаф за бельо, душ и рафтове или други места за съхранение, преди да започнете демонстрацията на вашата баня. Това е добра възможност да направите лека организация на банята, така че изхвърлете това, което вече не използвате, и дарете нещо в добро състояние. Преместете всичко, което пазите, в друга стая.

Премахнете всичко по стените

След това свалете огледалото си, за да предотвратите повреда, докато чуковете се вихрят. Ако има рафтове или шкафове за премахване, но планирате да ги използвате отново в новия си дизайн, откъснете ги внимателно и ги съхранявайте някъде далеч от пътя.

Изключете помощните програми

Почти е време да започнете истинската работа по къртене на вашата баня. Но първо нека направим стаята безопасна за работа.

Изключете захранването на банята, като намерите правилния превключвател в кутията на прекъсвача и го завъртите в положение „изключено“. Вашата кутия на прекъсвача трябва да има карта на веригата, показваща кой превключвател управлява банята, но ако не, ще трябва да използвате добрия стар метод проба-грешка.

В зависимост от това как е настроен водопроводът Ви, има няколко различни начина за спиране на водоснабдяването:

Ако имате колекторна захранваща система:

  • Намерете линиите на колектора близо до вашата главна водопроводна линия.
  • Определете линията за банята. Всеки ред трябва да бъде ясно маркиран.
  • Използвайте ключа на колектора, за да завъртите вентила на линията на банята в положение „изключено“.

Ако имате медни тръби:

  • Намерете вентила за вашата мивка под мивката и го изключете.
  • Изключете тоалетния вентил, разположен на стената или пода зад тоалетната.
  • Намерете панела за достъп за вашата душ линия, обикновено разположен в стената зад душа. Завъртете вентила в положение „изключено“.
  • Ако не можете да получите достъп до вентилите за вашето оборудване за баня, не можете да намерите линията на банята на вашата колекторна система или имате други проблеми, завъртете главния вентил за водоснабдяване в положение „изключено“, за да затворите водата към цялата Ви къща.

Източете водата от крановете и тоалетната

За да предотвратите наводнение в малък мащаб, докато работите, източете водата, която е останала в тръбите ви, след като спрете водоснабдяването.

Отворете всички кранове в банята, докато водата спре да тече.

Промийте тоалетната, за да източите резервоара и купата. Използвайте малка чаша или гъба, за да се отървете от останалата вода. Можете също така да използвате мокра/суха прахосмукачка за вода, останала след измиване.

Към началото