Помагат ли блоговете на SEO оптимизацията?

Помагат ли блоговете на SEO оптимизацията?

Да, така е. Това е простият отговор. Помагат ли блоговете на SEO оптимизацията? Но наличието на блог сам по себе си не е фактор за класиране.

Блогът е добър за SEO, защото помага с редица неща, които са важни фактори за класиране. Когато имате блог, който се актуализира редовно с публикации в блогове. Те са с високо качество и по теми, свързани с вашата аудитория, това може да направи огромна разлика за това как вашият уебсайт като цяло се представя в търсачките.

Има някои основни причини защо.

Блоговете поддържат уебсайта ви свеж и актуален.

Ако някога попаднете на уебсайт, за който разберете, че не е актуализиран от години, вероятно веднага ще загубите малко доверие в информацията, която виждате. Компанията, която представлява, може да е излязла от бизнеса напълно или уебсайтът може да предоставя информация. Тя е била напълно развенчана или променена след последната актуализация.

Google не иска да предоставя на търсачите остаряла информация. Уебсайтовете, които се актуализират редовно, им сигнализират, че уебсайтът е жив и предлага ново съдържание. Той също така дава на алгоритмите на търсачките повече причина да индексират уебсайта ви по-често, като го държат по-често на радара си с течение на времето.

Вероятно няма да имате причина да актуализирате началната си страница често (и това не би било непременно добър бизнес ход). Така че блогът е по-практичен инструмент за редовно добавяне на ново съдържание към вашия уебсайт .

Блоговете могат да подобрят времето на потребителите на страницата.

Приоритет номер едно на Google е да предостави на хората, извършващи търсения, информацията, която търсят. Така че те ще продължат да се връщат, за да използват Google отново. Ако някой, който извършва търсене, щракне върху първата връзка, след това я намери за безполезна и незабавно се върне, за да се върне към страницата за търсене. Това казва на Google, че първият резултат не е бил толкова полезен, колкото са си мислили. От друга страна, когато някой щракне върху резултат и остане на уебсайта за известно време, това сигнализира на Google, че този уебсайт всъщност е много полезен.

Въпреки че Google не е казал направо, че времето за престой или времето, което хората прекарват на вашия уебсайт, след като попаднат на него, определено е фактор за класиране, те са направили други изявления, които ясно показват, че това е нещо, на което обръщат внимание и предават стойност до.

Някой, който идва на вашия уебсайт от публикация в блог, която се показва в резултатите от търсенето, ще има повече причина да остане за известно време и да прочете цялото нещо, отколкото някой, който попада на страница с по-малко текст или информация. И това става още по-важно с по-дълги и по-изчерпателни публикации. SEO изследователите са открили, че дългите публикации в блогове са склонни да се представят по-добре от по-кратките – средният резултат на първа страница в Google е с дължина почти 2000 думи.

Към началото