Няколко причини да изберем био козметика

Няколко причини да изберем био козметика

Няколко причини да изберем био козметика

В днешно време търсенето и потреблението на био продукти нараства с много бързи темпове в световен мащаб. Няколко причини да изберем био козметика. Това не е мода или мания, а осъзната необходимост да избираме качествени продукти, каквито заслужаваме. Още по-обезпокоителното е, че много изследвания показват вероятната връзка между употребата на синтетични химикали в много ежедневни дейности  и различни здравословни проблеми, като рак и болест на Алцхаймер. След като обръщаме внимание на това каква храна консумираме и какви продукти използваме в домовете си, не е ли съвсем естествено и не по-малко важно да подбираме така внимателно и козметичните продукти, които нанасяме върху кожата си?

Имайки предвид това, ето няколко причини

  1. Био козметиката е екологична. Био козметиката  се произвежда от съставки, които се култивират и отглеждат без използване на синтетични пестициди и торове. Когато избираме био продукти, ние свеждаме  до минимум въздействието върху околната среда. Благодарение на това нашите водоснабдителни ресурси и екосистема остават непокътнати. Нещо повече, опазването на околната среда е станало норма в индустрията за био козметика.
  2. Истинската органична козметика е богата на хранителни вещества. Основното правило, което важи за натуралната козметика е, че ако не можем да го ядем, не бива да го нанасяме и върху кожата си.  Ако прочетете  състава на продуктите при био козметиката, ще установите,  че сякаш четете списък с хранителни стоки.
  3. Натуралната грижа за кожата постига по-добри резултати. Натуралните продукти не „маскират“ стареенето, като временно запълват бръчките със силикони и нефтопродукти, нито изсушават кожата,  докато казват, че се опитват да „излекуват акне и балансират мазната кожа“. Вместо това те помагат на кожата да заздравее отвътре навън. Био козметиката съдържа полезни естествени съединения, които наистина са от полза за нашата кожа.
  4. Натуралната грижа за кожата предотвратява преждевременното стареене. Прекомерното излагане на слънце (особено без защита) е основната причина за преждевременно стареене. UV лъчите причиняват увреждане на кожата ни дори в облачен ден, поради което в почти всяка свързана с красотата статия, на която попадаме,  се споменава „Използвайте слънцезащитен крем!“.
Към началото