На почивка в Португалия 

На почивка в Португалия 

На почивка в Португалия. Португалия е една от най-загадъчните държави в Европа.  Разположена е на самия край на европейския континент. Португалия е уникално природно място с живописни океански брегове, старинни дворци и замъци, както и чист морски въздух и тучни зелени планини.  

На почивка в Португалия 

Кога е много подходящо да отидете? Месец септември е един от най-добрите месеци за посещение на Португалия, защото…  Именно през есента Португалия ще Ви разкрие цялата си богата гама от цветове си пред своите гости.  На какво да се спрете, какво да изберете за почивка в Португалия тази есен: море или екскурзия, а може би и двете заедно? 

Море

Да се почива на океанското крайбрежие на Португалия е истинска приказка.  

Тук земните скали се доближават до самия океан, вълните се разбиват в скалите със сила и красота. За туристите обаче в заливите почти винаги има широка ивица чист пясъчен плаж.  

Водата тук е идеално бистра, прозрачна, а въздухът е свеж и чист.  

Ето какво може да Ви предложи почивката в Португалия на море през септември: 

  • Достъпни цени за настаняване, хубава храна и развлечения. Може би тук е мястото да кажем, че Португалия е една от най-евтините страни в Европа. 
  • Голям избор от плажове за семейства с деца, младежки отдих и сърфиране. 
  • Близост до културни и исторически забележителности от местата на големите курорти. 
  • Активен спорт и развлечения направо в курортите (сърф, голф, колоездене, трекинг, конна езда и много още други.) 
  • Национална португалска кухня, морски дарове и вина от местни сортове грозде. 
  • Събитиен туризъм и огромен брой фестивали през цялото време на годината. 

Когато избирате курорт за морска почивка, обърнете внимание, както на континенталната част на страната – Лисабонската ривиера, регион Алгарве, така и на островите в средата на Атлантическия океан – Майдейра. Всеки ще открие това, което желая, защото Португалия има какво да предложи за всеки вкус. 

Към началото