Лекарствени средства

Лекарствени средства за лечение на дисфункция

Лекарствени средства за лечение

Лекарствени средства за лечение, често са първата линия на лечение за еректилна дисфункция. За повечето мъже, които имат проблеми с поддържането на ерекция достатъчно стабилна за секс (еректилна дисфункция), тези лекарства действат добре и причиняват малко странични ефекти.

Силденафил (Виагра), варденафил (Levitra, Staxyn) и тадалафил (Cialis) са лекарства за перорално приложение, които обръщат еректилната дисфункция чрез усилване на ефектите на азотен оксид, естествен химикал, който тялото ви произвежда и отпуска мускулите на пениса. Това увеличава притока на кръв и ви позволява да получите ерекция в отговор на сексуална стимулация.

Как се различават оралните лекарства

Въпреки че действат по сходни начини, всяко перорално лекарство има малко по-различен химичен състав. Тези незначителни разлики влияят върху начина на действие на всяко лекарство, като например колко бързо то влиза в сила и изчезва, както и потенциалните странични ефекти. Вашият лекар ще вземе предвид тези фактори, както и други състояния, които имате, и възможните взаимодействия с други лекарства, които приемате.

Силденафил (Виагра). Това лекарство е най-ефективно, когато се приема на празен стомах един час преди секс. Той е ефективен за четири до пет часа или повече, ако имате лека до умерена еректилна дисфункция.

Варденафил (Levitra, Staxyn). Това лекарство също е най-ефективно, когато се приема един час преди секс и може да се приема със или без храна. Ястието с високо съдържание на мазнини може да го предпази от поглъщане толкова бързо.

Варденафил е ефективен за четири до пет часа или повече, ако имате лека до умерена еректилна дисфункция. По-нова форма на лекарството, което се разтваря в езика, може да действа по-бързо от хапчето, което поглъщате.

Тадалафил (Cialis). Това лекарство се приема със или без храна около един до два часа преди секс. Той е ефективен до 36 часа. Може да се приема в малка доза дневно или в по-голяма доза, ако е необходимо.

Тъй като тези лекарства са с подобна ефективност се препоръчва изборът да се основава на вашите предпочитания, включително разходи, лекота на употреба, колко дълго траят ефектите на лекарството и странични ефекти. Налични са родови версии на силденафил, верденафил и тадалафил.

Когато секс стимулантите може да не са безопасни

Преди да вземете някакво лекарство за еректилна дисфункция, уверете се, че Вашият лекар е одобрил избора ви. Лекарствата за еректилна дисфункция може да не работят или да са опасни, ако:

  • Вземете нитратни лекарства – често предписвани при гръдна болка (ангина) – като нитроглицерин (Nitro-Dur, Nitrostat, други), изосорбид мононитрат (Monoket) и изосорбид динитрат (Dilatrate-SR, Isordil)
  • Имате много ниско кръвно налягане (хипотония) или неконтролирано високо кръвно налягане (хипертония)
  • Имате тежко чернодробно заболяване
  • Имате бъбречно заболяване, което изисква диализа
Към началото