Циалис и алкохол

Комбинация алкохол-стимуланти

Приемливо ли е да приемате Циалис и алкохол?

Циалис се използва за лечение на еректилна дисфункция или затруднено получаване или поддържане на ерекция. Като цяло Циалис е безопасно лекарство. Трябва обаче да вземете предвид другите вещества, които приемате и ефектите, които комбинацията може да предизвика.

Например алкохолът и Циалис могат да си взаимодействат. Прекомерното пиене може да доведе до някои много сериозни странични ефекти. В умерени количества обаче пиенето на алкохол вероятно няма да създаде проблеми. Ето какво трябва да знаете, за да сте сигурни, когато приемате Циалис с алкохол.

Cialis и алкохол

Примерно чаша вино или друга напитка е малко вероятно да повлияе на Циалис или да причини някакви рискове за здравето. Но ако приемате Циалис и пиете прекомерно, може да се очаквате проблеми. Пиенето на твърде много алкохол, докато приемате Циалис, може да доведе до ортостатична хипотония. Това може да причини главоболие, замаяност и припадък, което може да причини фрактури или други наранявания. Хипотонията може също да накара сърцето ви да бие по-често. В някои случаи това може да доведе до тежки сърдечни проблеми.

Този ефект може да възникне, тъй като Циалис и алкохолът действат като вазодилататори. Вазодилататорите са вещества, които понижават кръвното Ви налягане чрез отпускане на стените на кръвоносните Ви съдове, които позволяват на кръвоносните съдове да се отворят по-широко.

Ортостатичната хипотония може да бъде дори по-вероятна при Циалис, отколкото при някои други лекарства за еректилна дисфункция. Това може да се дължи на факта, че Циалис остава във вашата система по-дълго от много други лекарства за ЕД.

Нещо повече, ако пиете редовно много алкохол, докато приемате Циалис, спирането на пиенето може да доведе до внезапно повишаване на нивото на кръвното Ви налягане.

Определяне на умереността

Разумно пиене е по-малко от три алкохолни напитки на ден. Количеството в алкохолната напитка варира в зависимост от вида на алкохола.

Консумирането на пет или повече напитки наведнъж, докато приемате Циалис, е свързано с ортостатична хипотония. Това количество е малко повече от това, което се счита за „умерено“ пиене. Ако забележите симптоми като замаяност или главоболие, спрете да пиете и уведомете Вашия лекар.

Ако редовно пиете три или повече напитки на ден или смятате, че трябва да пиете всеки ден, говорете с Вашия лекар или съветник по психично здраве. Дългосрочната прекомерна употреба на алкохол е не само опасна, докато приемате Циалис, но и увеличава риска от много здравословни проблеми, включително сърдечни заболявания, затлъстяване и ранна деменция.

Като цяло, умерената консумация на алкохол, докато приемате Циалис, обикновено е безопасна. Ако искате да избегнете потенциално опасни странични ефекти, ограничете се до една или две напитки на ден.

Още информация

Към началото