Как храненето на котките

Как храненето на котките влияе на тяхното здраве?

Как храненето на котките влияе на тяхното здраве?

Как храненето на котките влияе на тяхното здраве? Правилната диета поддържа тялото здраво и осигурява силна имунна система на вашата котка. Тя може да се защити от микроби и бактерии. За това организма се нуждае от всички необходими хранителни вещества, които получава чрез балансирана и разнообразна диета.

Ако котката ви се храни само и единствено със суха храна, то болестите са неизбежни. Ето защо смесването на мокра и суха храна, както и висококачествено месо е от съществено значение за здравето на вашите любимци.

Заболявания при котки

Котките също се разболяват, понякога заради неправилно хранене. Захарният диабет е едно от заболяванията, които могат да възникнат при котките поради неправилна диета. Тук липсата на движение и неправилната диета са причините за наднормено тегло и затлъстяване, които гарантират, че жизнеността на животното е ограничена. Всеки, който дава предимно суха храна на котката си, трябва да очаква тя да се разболее. Същото може да се случи и когато котката прима много малки количества вода.

За здрава имунна система

Ако диетата осигурява достатъчно хранителни вещества, това гарантира, че имунната система е ефективна и може да се бори с микробите и вирусите. Имунитета изисква минерали, микроелементи, витамини, протеини, въглехидрати и мазнини в точните количества и пропорции.

Здравословната диета не може да предотврати котешкия грип, но гарантира здрава имунна система. Ако има основни заболявания като затлъстяване или проблеми със ставите, имунната система е постоянно заета да поддържа тези симптоми под контрол. Ако се появят други огнища на заболяване или ако се разпространи възпалителен процес, имунната система вече няма да може да лекува тези допълнителни заболявания.

За да бъде здрава и жизнена вашата котка е необходимо да приема както суха, така и мокра храна, да пие достатъчно вода и да се движи.

Как храненето на котките влияе на тяхното здраве  Правилната диета поддържа тялото здраво и осигурява силна имунна система на вашата котка. За това организма се нуждае от всички необходими хранителни вещества, които получава чрез балансирана и разнообразна диета.
Заболявания при котки  Котките също се разболяват, понякога заради диета. Захарният диабет е едно от заболяванията, които могат да възникнат при котките поради диета.
За здрава имунна система  Ако диетата осигурява достатъчно хранителни вещества, това гарантира, че имунната система е ефективна и може да се бори с микробите.
Към началото