Как да спечелите авторитетни Backlinks

Как да спечелите авторитетни Backlinks

Как да спечелите авторитетни Backlinks

Как да спечелите авторитетни Backlinks. Когато Google сканира мрежата за нова информация, той индексира новите ви страници и ги прави годни за търсене. Google използва няколко критерия за алгоритъм, за да определи кои страници ще се класират, когато се активират подходящи заявки за търсене. Ние наричаме това критерии за фактор за класиране на Google в термините на SEO.

Следните са основните елементи, които Google взема предвид при класирането на уебсайтове:

  • Броят домейни, които се свързват един с друг- Един от най-важните критерии за класиране е броят сайтове, свързващи се с вашия сайт.
  • Домейн орган (DA) на свързваща страница- Смята се, че връзките от уебсайтове с висок DA са по-полезни от връзките от сайтове с нисък DA. Да, трябва да се стремите да получавате линкове от сайтове с висок авторитет на домейна (DA).
  • Броят страници, които се свързват една с друга- Винаги е добра идея да имате повече връзки от различни домейни, отколкото от един.
  • Правомощията на свързания домейн- Връзка от страница с нисък PA на сайт с висок DA е за предпочитане пред такъв от сайт с нисък DA.
  • Пребройте колко връзки do-follow има- Тъй като Google е посочил, че връзките без следване не се вземат предвид при класиране, той намира само връзки за следване.
  • Контекстуални връзки- Връзките в съдържанието на страницата са по-ценни от тези извън нея.
  • Връзки на началната страница- Връзките от началната страница на свързания домейн имат по-голяма тежест от връзките от една от неговите страници.
  • Уместност на връзката- За търсачките връзките от страници, които са свързани с темата на вашата страница, са по-подходящи.

Ако имате много препратки от авторитетни домейни, Google смята вашия уебсайт за по-ценен от останалите. Google проучва въпроси, свързани с връзката, като например „откъде идва връзката?“ „Какъв е източникът на връзката?“ „Колко актуална е връзката?“ и „Колко добра е връзката?“ и т.н.

И така, как тогава да получите тези авторитетни връзки?

1. Блогове за гости

Без съмнение блоговете като гост ви извеждат далеч и помагат при разработването на висококачествени връзки. Единственият предизвикателен аспект на тази задача е, че трябва да проучите подробно темата. След това трябва да проучите най-добрите блогове във вашата ниша и да им представите идеята си. Вашата статия ще бъде публикувана, ако те са съгласни.

2. Изграждане на прекъснати връзки с aHrefs

Тази стратегия е значително по-бърза от блоговете на гости по отношение на печеленето на връзки. Може да се изненадате да научите, че много връзки в някои авторитетни блогове са несъществуващи.

Защо това се случва? Връзките непременно ще прекъснат, ако хостингът изтече или сайтовете бъдат променени или премахнати. Едно предимство е, че повредените страници нямат отношение към рейтинга на вашия сайт. Това обаче е най-лошото преживяване.

Така че, анализирайте обратните връзки на вашите нишови уебсайтове. Намерете повредени връзки и се свържете със собственика, за да ги информирате за повредените връзки. Има шанс те да ви върнат услугата, като публикуват вашата връзка на техния сайт, или може да предоставите заместваща връзка.

3. Създайте инфографика

Той винаги дава впечатляващи резултати, ако се използват солидни данни за изграждането им.

Инфографиките са най-ефективният начин за привличане на голяма аудитория и получаване на авторитетни препратки. Тъй като визуалното съдържание е по-привлекателно за идеалните клиенти от обикновения текст. Ако рекламирате достатъчно инфографика, тя ще стане вирусна. Хората, които споделят вашите инфографики, привличат редовно органичен трафик към вашия блог. В крайна сметка Вие сте създали обратни връзки.

Към началото