seo-hits
Как да подобрим математическите уменията на детето си?

Как да подобрим математическите уменията на детето си?

Как да подобрим математическите уменията на детето си?

Чували ли сте за един от най-новите метод за смятане – ментална аритметика? Как да подобрим математическите уменията на детето си? Ментална аритметика се отнася до практиката да правите изчисления наум. Често се използва като начин за бързо изчисляване на оценка чрез използване на математически факти. Те са били записани в паметта, факти за умножение, деление, събиране и изваждане. Учениците, които практикуват този метод, правят изчисления в ума си. Без помощта на молив и лист хартия, калкулатори или други средства.

Учениците, които овладеят техниката, ще открият, че тя им помага в много ситуации, както в училище, така и извън класната стая. Те могат да използват тази техника, за да изчислят колко видео игри могат да си купят със седмичните си пари или да изчислят колко ще струват закуските, които са взели от магазина, преди да отидат на касата.

Има няколко причини, поради които менталната аритметика може да бъде полезна за децата.

Тя може да развие основни умения на децата в училищна възраст  като: 

  • Стимулира мозъка : Практикуването на този подход поддържа мозъка ни остър и повишава способностите за учене. Математическите умения се предполага, че са задача на левия мозък, менталната математика стимулира десния мозък, който е отговорен за въображението, визуализацията и творчеството. Визуалното представяне на математическото смятане, изисква човек да мисли за креативни решения и да визуализира числата, което включва използването на десния мозък.
  • Подобрява уменията за наблюдение. Помага за изграждане на връзка между различни неща, в този случай числа. Човек осъзнава как числата взаимодействат помежду си, което е важно умение, необходимо за любов към математиката. Математическите понятия се изграждат една върху друга и придобиването на представа за числата е важно за разбирането на сложните понятия.
  • Памет : менталната  алгебра разчита в голяма степен на паметта. Така че, ако трябва да разберете 11% от 200, първо ще направите 10% от 200 = 20, след това 1% от 200 = 2 и след това добавете двете. Така че 11% от 200 са 22. Може да изглежда предизвикателно в началото, но в крайна сметка ще се справите.
  • Самочувствие. Разбира се, че ще изглеждате готино пред приятелите си, ако можете да изчислите 37% от 650 без да използвате калкулатор. 
  •  Подобрява психичното здраве. Скорошно проучване предполага, че този нов метод стимулира област от мозъка, наречена дорзолатерална префронтална кора, която вече е свързана с депресия и тревожност. Това също така предполага, че колкото по-активна е дорзолатералната префронтална кора на човек, толкова по-вероятно е да адаптират мислите си относно емоционално трудни ситуации.
Към началото