Как да изберем детски килим?

Как да изберем детски килим?

Как да изберем детски килим? Тук ще Ви кажем как да разпознаете един висококачествен детски килим и какво точно да търсите при избора си на добър детски килим. Ще предоставим и списък на изискванията за това какъв да бъде детския килим. Искате или не, основното поле за игра на децата в апартамента е подът.

Как да изберем детски килим?

Веднага щом детето започне стабилно да държи главата си от легнало положение, пространството на масата за повиване и креватчето става малко за него. И когато детето е готово да се преобърне – 2-5 месеца (дори ако никога не е правил това преди), е просто опасно да го оставите на легло или маса за възрастни дори за няколко секунди. Да, и много истории за това как бебета, които все още не са на четири крака, се изплъзват от яслите, оставени без надзор. И под пода, както знаете, няма да паднете.

Много майки твърдят, че дори масажът и гимнастиката са много по-удобни за правене на пода. Следователно, рано или късно, всяко дете се „движи“ да играе и да остане будно на пода.

И се оказва, че от качеството на настилката зависи не само комфортът, но и здравето на детето. Ето защо е толкова важно да направите правилния избор, когато купувате бебешки килим.

Списък с изискванията, на които трябва да отговаря един хубав детския килим

Екологично чист

Повечето масово произвеждани бюджетни детски килими са изработени от нискокачествена пластмаса и полиетилен. Тези килими лесно се разпознават по миризмата – остра, отблъскваща, синтетична.

Влизайки във взаимодействие с факторите на околната среда (температурна разлика, контакт с течности и почистващи препарати, слънчева светлина и др.), такива материали започват да отделят вредни изпарения във външната среда. Детето е възможно най-близо до източника на изпарения и възможно най-дълго в контакт с него, а това е изпълнено с проблеми с кожата и дихателните пътища. Такива детски килими, изработени от вредни материали, дават тласък на развитието на алергичен ринит, дерматит и дори бронхиална астма.

Следователно висококачественият детски килим не може да бъде евтин.

Към началото