колата си за скрап

Как да бракуваме колата си за скрап?

Как да бракуваме колата си за скрап? Вашата стара кола ви е служила дълго и лоялно, но дойде време да се сбогувате. Трябва да го откажете от пътя, но не сте сигурни какви документи ви трябват, нито знаете къде да ги подадете. Друг важен въпрос е какво да правите с колата си, след като я спрете от пътя. Всъщност трябва да решите това, преди да предприемете премахването. Трябва да изберете най-подходящия вариант както за вас, така и за вашия автомобил.

Как да бракуваме колата си за скрап?

Имате три възможности: да го оставите, да го запазите за резервни части или да го продадете за скрап.

  1. Вариантът да го оставите на улицата да се разгради сам не е добър, тъй като в един момент някой ще ви подаде жалба и ще получите доста голяма глоба за замърсяване (освен това не печелите нищо от оставянето му ).
  2. Друг вариант е да проверите в заявлението, което подавате в сектор „Пътна полиция“, че ще се съхранява в частна част на гараж и по-късно да продадете частите му. Това не е лош вариант, тъй като можете да получите малко пари за частите, но не можете да сте сигурни кога ще се случи това, дали някой купувач ще се свърже с вас, нито дали ще получите толкова пари, колкото сте искали за резервните части. Дори и да успеете да продадете някои части, ще останат доста безполезни части, както и опасни отпадъци. И това не е много приятна ситуация… ще трябва да се справите с отпадъци, пластмасови части и опасни отпадъци в задния двор
  3. Третият вариант е да потърсите фирма за събиране на скрап, която да ви предложи добра цена и да изкупи старата ви кола, като ви спаси от допълнителни грижи.

Как да продадете стария си автомобил за скрап и какви са ползите от това?

Ако смятате, че продажбата на старата ви кола за скрап е най-доброто решение. Просто трябва да намерите лицензирана фирма, която предлага тази услуга. Има много фирми, които купуват превозни средства, отложени от пътя, така че единственото нещо, от което се нуждаете, е малко свободно време. За да проверите условията и наличността във вашия район (град/община).

Следващата стъпка е много лесна – просто се свържете с избраната от вас компания. Обадете им се, изпратете им имейл или се свържете с тях чрез тяхната онлайн платформа и поискайте оферта за вашия автомобил. След уговаряне на цената, фирмата, която купува превозни средства, спрени от пътя. Ще изпрати влекач до мястото, където е паркиран автомобилът, той ще докара автомобила до собствената си работна платформа, а вие ще получите парите на място. След закупуването на автомобила от Вас, фирмата незабавно издава удостоверението, което трябва да представите на КАТ за заличаване. Ако не го направят, това означава, че нямат лиценз за изкупуване на стари коли за скрап. Ако се свържете с фирма за изкупуване на скрап, не трябва да бъдете таксувани за транспортирането на автомобила, защото това е изцяло от името на компанията.

Към началото