Какъв цимент е най-подходящ за основа

Какъв цимент е най-подходящ за основа?

Какъв цимент е най-подходящ за основа? Изграждането на всеки строителен обект започва с изливането на цимент за основата, която е най-важната част от конструкцията, тъй като носи цялото си натоварване. Ето защо е толкова важно носещата конструкция да е здрава и равна. Правилният избор на основния компонент на основата – цимент – ще помогне за постигане на целта.

Какъв цимент е най-подходящ за основа?

Пълното втвърдяване на бетонната смес отнема месец, най-интензивно се случва през първите 5-7 дни.

За да се определи кой цимент е най-подходящ за основата, трябва да се имат предвид няколко условия.

Първо, трябва да знаете, че има много видове, второ, когато избирате този материал, трябва да имате предвид характеристиките на почвата за изливане на основата, трето, да можете да различавате висококачествен от нискокачествен цимент и , четвърто, всеки купувач трябва добре да се ориентира в написаното на етикетирането на този строителен материал – цимент.

Какво видове цимент има?

Ако имате нужда от цимент за основата, тогава е по-добре да закупите хидрофобен цимент 500. Не се страхува от замръзване.

Индустрията произвежда десетки видове цимент, които могат да бъдат разделени на 2 групи: чисти и с добавки.

Има портланд цимент, алуминиев оксид, киселинноустойчив, магнезиев оксид, шлака и други смесени видове. Далеч не всички от тях са подходящи за изграждане на конвенционална основа, тъй като някои, например, киселинноустойчивите или магнезиевите цименти, се използват за производство на тръби, подове, стъпала, подводни конструкции и др. Най-добре е да изберете обикновен чист портланд цимент или пуцоланов и шлаков портландцимент с активни минерални добавки за изливане на основата.

Маркировка на цимента

Маркирането се състои от букви и цифри – какво означават те? Има 2 вида маркировки от 1985 и 2003 г., които се различават един от друг. В по-старата маркировка първите букви на опаковката (M, PC, ShPTs, NITs) са обозначението на вида цимент. M – марка, PC – портланд цимент, ShPC – портландски шлаков цимент, NTs – опъващ цимент, използван за хидроизолация. Следват числа от 100 до 700. Именно те отчитат максималното натоварване, което може да издържи вида на прахообразния материал. Колкото по-голямо е числото, толкова по-голямо натоварване в кг / кв.см издържа цимент.

Към началото