Какво точно е испанска муха?

Какво точно е испанска муха? Терминът „испанска муха“ се отнася за различни афродизиаци, за които се твърди, че карат жените да се чувстват сексуално и дават на мъжете силни ерекции. Истинската испанска муха обаче съдържа опасно вещество, което може да причини мехури по кожата ви.

Какво точно е испанска муха?

Испанската муха се отнася до редица любовни отвари и афродизиаци, налични на пазара от десетилетия. Само няколко капки испанска муха трябва да накарат жените да се настроят за любов и да дадат на мъжете онзи вид бушуващи ерекции, които биха накарали порно звезда да се изчерви. В действителност повечето продукти, продавани като испанска муха, съдържат малко повече от вода, захар и празни обещания. Съставката, на която е кръстена испаiнската муха, е доста мощна – макар и не по начина, по който се надявате.

От къде идва испанската муха?

Истинската испанска муха се прави от бръмбари, по-специално от веществото, произведено от бръмбарите, наречено кантаридин. Името на насекомото не е за нищо; контакт с кантаридин мехури кожата.

Използването му датира от много назад и някои от многото му скандални фенове включват:

  • римска императрица, която използва кантаридин, за да насърчи сексуално поведение, достойно за изнудване на семейството си
  • Римски гладиатори, които го използвали за оргии
  • кралици, които го използваха върху своите крале и тези крале върху своите любовници, за да подправят нещата

Изсушените бръмбари биха били смачкани и смесени с напитки или сладкиши – не винаги до знанието на получателя – и консумирани, за да насърчат чувството на топлина в цялото тяло и подуване на гениталиите. Но тези топли мъхове се дължат на възпаление, а не на привличане.

Мога ли все още да си купя испанска муха

Все още можете да намерите продукти, наречени испанска муха, онлайн и в секс магазините днес, въпреки че те не съдържат кантаридин или насекомото. Дори тези, които твърдят, че са „оригинална“ испанска муха, са направени от съставки, открити в повечето други продукти, продавани като естествени или билкови афродизиаци, като мака, женшен и гинко билоба.

Въпреки че понастоящем кантаридинът не е одобрен за какъвто и да е вид употреба от Доверен източник на Агенцията по храните и лекарствата (FDA), изследователите проучват ефектите му върху някои състояния, включително някои видове рак, molluscum contagiosum и брадавици.

Към началото