Какво е SEO

Какво е SEO и как да изберем SEO агенция

Какво е SEO и как да изберем SEO агенция

Какво е SEO? SEO (search engine optimization) е съкращение от „оптимизация за търсачки“ или „оптимизатор за търсачки“. Вземането на решение за наемане на SEO е голяма стъпка, която потенциално може да подобри вашия сайт и да спести време, но също така можете да рискувате да навредите на вашия сайт и репутация. Не забравяйте да проучите потенциалните предимства, както и вредите, които една безотговорна SEO може да причини на вашия сайт.

Много SEO и други агенции и консултанти предоставят полезни услуги за собствениците на уебсайтове, включително:

 • Преглед на съдържанието или структурата на вашия сайт
 • Технически съвети за разработване на уебсайт: например хостинг, пренасочвания, страници с грешки, използване на JavaScript
 • Разработка на съдържание
 • Управление на онлайн кампании за развитие на бизнеса
 • Изследване на ключови думи
 • SEO обучение
 • Експертиза в конкретни пазари и територии.

Информация

Рекламирането с Google няма да има ефект върху присъствието на вашия сайт в резултатите от търсенето ни. Google никога не приема пари за включване или класиране на сайтове в нашите резултати от търсенето и не струва нищо да се показва в нашите органични резултати от търсенето. Безплатни ресурси като Search Console, официалния блог на Google Search Central и нашия дискусионен форум могат да ви предоставят много информация за това как да оптимизирате вашия сайт за органично търсене.

Не забравяйте, че ще ви отнеме време, за да видите резултатите: обикновено от четири месеца до една година от момента, в който започнете да правите промени, докато започнете да виждате ползите.

Ако смятате, че все още се нуждаете от допълнителна помощ от професионалист, продължете да четете как да изберете SEO агенция.

Избор на SEO агенция. Какво е SEO

Ако мислите за наемане на SEO фирма, колкото по-рано, толкова по-добре. Чудесно време за наемане е, когато обмисляте редизайн на сайта или планирате да стартирате нов сайт. По този начин вие и вашият SEO агент можете да гарантирате, че вашият сайт е проектиран да бъде удобен за търсачките отдолу нагоре. Доброто SEO обаче може да помогне и за подобряване на съществуващ сайт. Какво е SEO

 1. Ангажирайте се с прилагането на препоръчаните промени. Извършването на промените, препоръчани от SEO, отнема време и усилия; ако няма да отделите време за тези промени, не си струва да наемате професионалист.
 2. Интервюирайте потенциалния си SEO агент. Някои полезни въпроси за задаване на SEO включват:
 3. Можете ли да ми покажете примери за предишната си работа и да споделите някои истории за успех?
 4. Спазвате ли указанията на Google за уеб администратори?
 5. Предлагате ли онлайн маркетингови услуги или съвети, които да допълнят вашия бизнес за органично търсене?
 6. Какви резултати очаквате да видите и в какъв срок? Как измервате успеха си?
 7. Какъв е вашият опит в моята индустрия?
 8. Какъв е вашият опит в моята държава / град?
 9. Какъв е вашият опит в разработването на международни сайтове?
 10. Кои са най-важните ви SEO техники?
 11. От колко време сте в бизнеса?
 12. Как да очаквам да общувам с вас? Ще споделите ли с мен всички промени, които правите в моя сайт, и ще предоставите ли подробна информация за вашите препоръки и мотивите зад тях?
Вижте дали SEO агенция се интересува от вас и вашия бизнес. Ако не се интересуват, намерете някой, който го интересува. Вашият SEO представител трябва да задава въпроси като:
 • Какво прави вашия бизнес или услуга уникален и ценен за клиентите?
 • Кои са вашите клиенти?
 • Как вашият бизнес печели пари и как резултатите от търсенето могат да помогнат?
 • Какви други рекламни канали използвате?
 • Кои са вашите конкуренти?
 • Проверете бизнес справките на SEO агенцията. Попитайте бивши клиенти дали смятат, че тази SEO предлага полезна услуга, че е лесна за работа и дали положителни резултати.
 • Поискайте технически одит и одит за търсене на вашия сайт, за да научите какво според тях трябва да се направи, защо и какъв трябва да бъде очакваният резултат. Вероятно ще трябва да платите за това. Вероятно ще трябва да им предоставите достъп само за четене до вашия сайт в Search Console. (На този етап не им предоставяйте достъп за писане.) Вашият потенциален SEO трябва да може да ви даде реалистични прогнози за подобрение и оценка на ангажираната работа. Ако ви гарантират, че техните промени ще ви дадат първо място в резултатите от търсенето, намерете някой друг.
 • Решете дали искате да наемете.
Към началото