Какво е мода и стил?

Какво е мода и стил?

Какво е мода и стил? Въпреки факта, че думите „мода“ и „стил“ са близки по значение, те все пак имат различно значение и предназначение. Тук, в тази статия можем  да обясним по-подробно това. Модата е тенденция, която известен дизайнер лансира и пазарът я приема. Това са новите дрехи, които Вие купувате – панталони, поли, рокли – но те сами по себе си не придават стил, те само Ви вписват в общност, която следва тенденциите или ги игнорира.

Какво е мода и стил?

Стилът, напротив, изразява само и единствено Вашето „аз“. Стилът е индивидуален, той подчертава особеностите на фигурата, характера, предава личния Ви вкус. Когато облечете черно сако вместо модерно фуксия, което от своя страна може да не харесвате или да не Ви отива.

Във всяка епоха човек подсъзнателно се стреми към комуникация с обществото, което модата може да осигури. И в същото време той иска да се открои в тълпата и да изрази себе си – тази задача се решава с индивидуален стил. Не се противопоставя на модата. Можете веднага да станете стилни и модерни, като добавите действителни неща към съществуващото изображение. Модата допълва стила на индивида.

Тоест вие определяте стила

  • според вътрешното състояние и нагласа, а външните фактори влияят върху модата
  • стандартите за женско тяло и красота в даден период.

Днес тънкостта и стегнатите силуети са в тенденция, утре – пищните форми, което означава, че стиловете ще бъдат различни. Модата е временно явление, докато към определен стил можете да се придържате десетилетия. Това е не само дрехи, но и декларация за житейски възгледи и ценности. Модата развива вкус, който помага да се определи собственият стил. Ако не, можете да се свържете с консултанти по изображения.

За да обобщим, модата е в дрехите, стилът е в човека, който ги носи. Хората копират тоалети на знаменитости не заради нещата, а заради личните качества, изразени в образа. Така че не се страхувайте да бъдете себе си и изберете дрехи съответстващи на Вашия характер.

Към началото