Какво е корпоративно видео заснемане?

Какво е корпоративно видео заснемане? Потребителите имат ограничено внимание. Всъщност се изчислява, че средната продължителност на вниманието се е свила от 15 секунди до само 8 секунди. И това е през последните няколко години. Това подчертава предизвикателството, пред което са изправени много фирми. Как можете ефективно да предадете вашето предложение по начин, който да резонира с вашата целева аудитория? За да постигнат това, търговците трябва да бъдат кратки със своите съобщения и да ги пакетират в актив, който бъдещите им клиенти ще консумират. Точно тук влиза в действие корпоративното видео заснемане.

Чрез използване на корпоративна видео заснемане и създаване на висококачествено видео съдържание. Вие ще създавате въздействащи бизнес видеоклипове, които ще заслепят потенциални клиенти и клиенти.

Полезно ще е да разберете как можете ефективно да включите корпоративната видеозапис във вашата маркетингова стратегия. Преди да се потопим в това, нека да разгледаме какво точно представлява корпоративното видео заснемане и как то може да помогне на вашия бизнес.

Какво е корпоративно видео заснемане?

Корпоративното видео заснемане може да бъде сравнително лесна задача, ако сте организирани и си партнирате с правилния продуцентски екип или видео оператор.

Тези видео проекти могат да се състоят от:

  • Обучителни видеоклипове – използвани за обучение на служителите как да вършат работата си
  • Видеоклипове с препоръки – подчертаване на успеха на текущия клиент с вашия продукт
  • Brand Videos – споделяне на мисията и ценностите на компанията
  • Обяснителни видеоклипове – демонстриране на това как работи даден продукт
  • Видеозаписи от събития – обобщение на търговско изложение или корпоративно събитие
  • Видеоклипове за нови продукти – представяне на нов продукт на пазара

Тези активи могат да се използват по различни начини. Вътрешното видео съдържание, като обучителни видеоклипове или обяснителни видеоклипове, може да се използва за обучение на новите членове на екипа относно фирмените политики. Друго външно съдържание, като например видеоклипове с препоръки или видеоклипове на марка, може да бъде представено на уебсайта на компанията или публикувано в социалните медии.

Цялото корпоративно видео съдържание тласка компанията напред по различни начини.

Това е инвестиция, която ще има експоненциален ефект върху удовлетвореността на вашите служители и крайния резултат.

С ангажиращото корпоративно видео съдържание вие ​​ще подсилите корпоративните комуникационни усилия на вашата компания, като същевременно хипернасочвате усилията си за видео маркетинг.

Към началото