Защо да наема сървъри

Защо да наема сървъри

Защо да наема сървъри

Когато избирате сървър за следващия си проект, можете да намалите първоначалните разходи на сървъра, като наемете сървър с хостинг компания, вместо да го съхранявате във вашия дом или офис.

Защо да наема сървъри? В тази статия ще обсъдим разходите, свързани с хостваните сървъри, за да можете да разберете колко можете да очаквате да платите за наемане на специален сървър.

Защо да избера да наема сървър?

Основните причини за наемане на сървър са:

  • Елиминирайте предварително хардуерните разходи
  • Получавате достъп до хардуер от по-висок клас
  • Мигрирайте към нов сървър, без да понасяте хардуерни разходи
  • Нека сървърът се съхранява в защитен център за данни с 24×7 сигурност и наблюдение
  • Сървърите са свързани към излишно захранване, работа в мрежа и охлаждане
  • Получавайте помощ за поддръжка 24×7

Както можете да видите, има много предимства за наемането на сървъри, вместо да купувате такъв и да го съхранявате във вашия дом или офис. Със сървърния наме се възползвате от икономии от мащаба.

Как работи наемането на сървър?

Когато наемете сървър, плащате една месечна такса на компания. Тя е отговорна за настройката и поддръжката на хардуера за вашия сървър и е тук 24 часа в денонощието, за да ви помогне, когато имате нужда от нея. Сървърът се съхранява в защитени центрове за данни с 24×7 наблюдение и сигурност. Той също е свързан с мрежи от най-високо ниво, така че можете да получите достъп до сървъра по целия свят в най-добрите мрежи.

Определяне на изискванията за хостинг на сървъра

Когато избирате сървър под наем, първо трябва да разберете какви са вашите хардуерни изисквания. Това до голяма степен зависи от приложенията, които искате да използвате на сървъра под наем.

  1. Провеждане на инвентаризация на заявленията

Започнете с инвентаризация на видовете софтуер, който сървърът ще изпълнява, и броя потребители, от които сървърът ще бъде използван.

  1. Препоръчителни системни характеристики

Проучете препоръчителните системни изисквания за всяко приложение и след това добавете заедно всяко от тези изисквания, за да определите приблизителни числа за вида на необходимия процесор, памет и съхранение.

  • Изберете сървър

В зависимост от избрания тип сървър ще можете да увеличите тези компоненти по-късно, ако в крайна сметка се нуждаете от повече ресурси за вашия сървър.

Към началото