ЕД

ЕД Лечение

ЕД: Виагра и други средства и лекарства

Пероралните лекарства често са първата линия на лечение за еректилна дисфункция. За повечето мъже, които имат проблеми с поддържането на ерекция достатъчно стабилна за секс (еректилна дисфункция), тези лекарства действат добре и причиняват малко странични ефекти.

ЕД: какво помага? Силденафил (Виагра), варденафил (Levitra, Staxyn) и тадалафил (Cialis/ ЦИАЛИС) са лекарства за перорално приложение, които обръщат еректилната дисфункция чрез усилване на ефектите на азотен оксид, естествен химикал, който тялото ви произвежда и отпуска мускулите на пениса. Това увеличава притока на кръв и ви позволява да получите ерекция в отговор на сексуална стимулация.

Как се различават оралните лекарства

Въпреки че действат по сходни начини, всяко перорално лекарство има малко по-различен химичен състав. Тези незначителни разлики влияят върху начина на действие на всяко лекарство, като например колко бързо то влиза в сила и изчезва, както и потенциалните странични ефекти. Вашият лекар ще вземе предвид тези фактори, както и други състояния, които имате, и възможните взаимодействия с други лекарства, които приемате.

Силденафил (Виагра). Това лекарство е най-ефективно, когато се приема на празен стомах един час преди секс. Той е ефективен за четири до пет часа или повече, ако имате лека до умерена еректилна дисфункция.

Варденафил (Levitra, Staxyn). Това лекарство също е най-ефективно, когато се приема един час преди секс и може да се приема със или без храна. Ястието с високо съдържание на мазнини може да го предпази от поглъщане толкова бързо.

Варденафил е ефективен за четири до пет часа или повече, ако имате лека до умерена еректилна дисфункция. По-нова форма на лекарството, което се разтваря в езика, може да действа по-бързо от хапчето, което поглъщате.

Тадалафил (Cialis). Това лекарство се приема със или без храна около един до два часа преди секс. Той е ефективен до 36 часа. Може да се приема в малка доза дневно или в по-голяма доза, ако е необходимо.

Тъй като тези лекарства за ЕД са с подобна ефективност се препоръчва изборът да се основава на вашите предпочитания, включително разходи, лекота на употреба, колко дълго траят ефектите на лекарството и странични ефекти. Налични са родови версии на силденафил, верденафил и тадалафил.

Стимулантите може да не са безопасни

Преди да вземете някакво лекарство за еректилна дисфункция, уверете се, че Вашият лекар е одобрил избора ви. Лекарствата за еректилна дисфункция може да не работят или да са опасни, ако:

  • Вземете нитратни лекарства – често предписвани при гръдна болка (ангина) – като нитроглицерин (Nitro-Dur, Nitrostat, други), изосорбид мононитрат (Monoket) и изосорбид динитрат (Dilatrate-SR, Isordil)
  • Имате много ниско кръвно налягане (хипотония) или неконтролирано високо кръвно налягане (хипертония)
  • Имате тежко чернодробно заболяване

Към началото