Да дадете ли кокал на вашето куче?

Да дадете ли кокал на вашето куче?

Да дадете ли кокал на вашето куче? Попитайте вашия ветеринарен лекар за сурови месни кучешки кокали. Някои ветеринари препоръчват сурови месни кости за кучета. Но суровите месни кости могат да носят бактерии като салмонела. А костите, които са твърде твърди, дори и суровите кости, могат да повредят зъбите на вашето куче. Ако една кост е по-твърда от зъб, зъбът може да се счупи и вашето куче ще се нуждае от скъпа стоматологична оценка и лечение.

Да дадете ли кокал на вашето куче?

Така че, преди да дадете на кучето си кокал от сурово месо, попитайте вашия ветеринарен лекар дали това би било безопасно лакомство. Дайте кокал на вашето куче, ако е само – Добра идея е да не давате кокал на кучето си, ако има друго куче, което го посещава. Дори дружелюбните кучета могат много да пазят кокалите си.

  • Опитайте кучешки кокал след хранене
  • Тъй като току-що са яли, вашето куче вече е пълно. В резултат на това е малко вероятно те да дъвчат кучешкия кокал толкова бързо.
  • Поставете кучешкия кокал в хладилника след 10 до 15 минути

След като вашето куче е прекарало 10 до 15 минути в дъвчене на кокала, вземете го и го поставете в хладилника. Кучетата имат мощни челюсти и не искате вашето куче да поглъща твърде много кости.

Изхвърлете кучешкия кокал след няколко дни

Изхвърлете костта след три или четири дни. Бактериите могат да растат на повърхността и да причинят чревни проблеми на вашето куче.

Давайте на едрите породи големи кучешки кокали. Кучешките кокал трябва да са по-големи от дължината на муцуната на кучето, така че да не могат да бъдат погълнати цели. Така че опитайте да давате на големи породи, като немска овчарка, хрътки и мастифи, големи кости. Кучешкия кокал от говежди джолан е добър пример за типа кост, която да дадете на голямо куче.

Наблюдавайте вашето куче, докато дъвче кучешки кокал

Много е важно да проверявате периодично кучето си, когато дъвче кучешкия кокал. Бъдете готови да премахнете костта, ако се разпадне или стане твърде малка.

Алтернативи на кучешките кокали. Обмислете да играете на сигурно и да предоставяте само налични в търговската мрежа играчки за дъвчене и симулирани кучешки кокали, които са направени за кучета от всякакъв размер.

Към началото