Големи картини за хола - как да изберем?

Големи картини за хола – как да изберем?

Големи картини за хола – как да изберем? Холът е парадната част на къщата или апартамента. Тук посрещаме гости, прекарваме свободното си време със семейството и оставаме сами със себе си. В голяма къща всекидневната често е открито пространство, което заема значителна част от първия етаж.

Големи картини за хола – как да изберем?

Ето защо винаги има повишени изисквания към дизайна на хола.

1. Интериорни стилове на хола

Изхождаме от стила, в който е направен интериора. Всеки стил има свои собствени характеристики. И това са тези, които трябва да имате предвид, когато избирате картини.

Предлагаме Ви няколко насоки:

1.1. Големи картини за хола в минималистичен стил

Основните характеристики на стила са прости форми, геометрия и липса на малки детайли.

Погледнете картините в хола от тази позиция.

 Големите картини, които отговарят на тези параметри, ще се поберат идеално – монохромна, сдържана палитра, големи матрици от същия цвят и щрихи. Тя може да бъде както абстрактна, така и фигуративна. Геометричните абстракции работят добре.

1.2. Големи картини за всекидневната в кънтри стил

Кънтри стиловете се характеризират с: внимателно обмислен „не-показен“ интериор, състарени повърхности, наличие на антики и невероятен комфорт. Големи картини с пейзажи, натюрморти и изображения на хора биха били подходящи в такъв интериор. В някои случаи абстракцията също е подходяща.

1.3. Големи картини за хола в стил лофт

Този стил се характеризира с индустриализъм и бруталност. Същите черти търсим и в картините – творби в смесена техника, с груба текстура, с широки, уверени мазки, които сякаш са правени „с цялото тяло“. Това са големи произведения от метър до метър.

Избираме концептуални картини с условно апокалиптична тема. Или фигуративни работи с големи предмети. Подходящи са и черно-бели абстракции и такива с визуална грапавост.

1.4. Картини големи за всекидневна и хол в стил арт деко

Този стил се характеризира с умишлена декоративност, строга геометрия, контраст и изтънченост. Нашата селекция включва строги геометрични и ярки абстракции, екстравагантен женски образ, единични и сдвоени предмети с максимална декоративност.

Към началото