Външни беседки

Външни беседки: как да изберем най-добрите

Външни беседки. Беседката, особено през лятото, е идеалното решение за създаване на големи сенчести зони, предназначени да поберат мебели, аксесоари и хора. Позволява ни да се скрием от слънцето и да организираме срещи с приятели, докато прекарваме времето си в пълна релаксация. Трябва да отбележим, че има не малка разлика между перголи и беседки.

Външни беседки

Но важно тук е да запомните, че последната е лека външна конструкция, подходяща за слънцезащита, обикновено временна, отворена отстрани и покрита в горната част.

Беседката може да бъде два вида в зависимост от местоположението:

  • беседки за градината или външни беседки
  • беседки за плажа

Градинските конструкции могат да бъдат монтирани в частни градини или на открити площи на хотели, ресторанти и барове, докато плажните беседки са предназначени за плажни заведения и външни зони на хотели или басейни.

Материалите и характеристиките се различават при различните конструкции, но е важно да намерим такава, която отговаря на нуждите ни, за да имаме естетически издържан и дълготраен продукт. Как да изберем правилната беседка? Нека разберем в тази статия.

Материали за градински и плажни беседки

Беседките могат да бъдат изработени от различни материали, като дърво, ковано желязо и алуминий. Важно е да вземем предвид този фактор при избора си, независимо дали става дума за градинска или плажна беседка, тъй като той определя стила на конструкцията и нейната функционалност.

  • Истинска „класика“ на беседката, дървените модели са особено популярни, благодарение на красотата на естествения материал и лекотата на изработка, дори и с Направи си сам. Те се вписват както в градински, така и в морски условия и са леки и универсални.
  • Беседките от ковано желязо са с по-изискан стил и придават на обстановката нотка елегантност. Те могат да бъдат декорирани със специални процеси и са солиден и стабилен дизайн. Именно поради тази характеристика те се поддават на изграждане като постоянна структура.
  • Алуминиевите модели със съвременен стил са отличен компромис между практичност и здравина, защото са удобни за носене и изискват много малко поддръжка. Алуминиевите беседки се предлагат и в сгъваем вариант, който е изключително лек и лесен за сглобяване и разглобяване.

Така че, най-общо казано, ако търсим функционално и гъвкаво решение, с модерен дизайн, алуминиевите модели идеално отговарят на нашите нужди.

Към началото